Menu Close

Instagram-perusohje

Sovelluksen asentaminen sovelluskaupasta

Android-laitteiden sovelluskauppa on Play Kauppa (Play Store), ja iOS-laitteiden (iPhone, iPad) sovelluskauppa on puolestaan AppStore.

Asennus tapahtuu sovelluskaupan normaalin asennusprosessin mukaisesti.

Play Kaupan sovellushaku

Kirjoita sovelluskaupan hakukenttään ”Instagram”. Sovelluskaupan hakutoiminnon pitäisi löytää alla olevan kaltainen hakutulos.

Sovelluksen tietosivu Play Kaupassa

Huomaa, että sovelluksen kehittäjänä tulee näkyä ”Instagram”1 ja sovelluskuvakkeen2 tulee näyttää jokseenkin kuvan kaltaiselta (sovelluskuvakkeet tosin päivittyvät aika ajoin, joten kuvake voi muuttua toisenlaiseksikin).

Käynnistä sovelluksen asennus ”Asenna” (Install) -painikkeesta. Kun asennus on valmis, painike muuttuu ”Avaa” (Open) -painikkeeksi. Nyt sovelluksen asennus on valmis!

Tunnuksen luominen ja käyttöönotto

Instagram-sovelluksen kirjautumisruutu

Kun avaat Instagram-sovelluksen ensimmäisen kerran, sovellus näyttää jotakuinkin kuvan kaltaiselta. Huomaa taas, että sovellukset päivittyvät usein, joten näkymä saattaa olla versiossasi tai laitteellasi hiukan eri näköinen.

Voit kirjautua Instagramiin käyttäen Facebook-tunnuksiasi, jos haluat, tai voit rekisteröidä itsellesi Instagram-tunnuksen sähköpostiosoitteellasi tai puhelinnumerollasi.

Jos käytät Facebook-tunnusta kirjautumiseen, huomioi, että Instagram käyttää sitä Facebook-tunnusta, millä olet sillä hetkellä kirjautuneena Facebookiin.

Jos käytät sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa kirjautumiseen, niin Instagram lähettää tilin vahvistuskoodin kyseiseen sähköpostiosoitteeseen tai tekstiviestinä kyseiseen puhelinnumeroon. Pidä siis kirjautumisen yhteydessä sähköposti ja/tai puhelin käsillä. Jos olet luonut Instagram-tunnuksen jo aiemmin, mutta et ole tällä laitteella vielä kirjautunut sisään ko. tunnuksella, pääset kirjautumaan olemassa olevalla tunnuksella alaosan ”Kirjaudu sisään”-linkistä.

Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen Instagram kyselee muutamia perusasetuksia sovelluksen käyttöä varten. Voit mm. tuoda yhteystietosi (contacts) Instagramiin, ja niiden perusteella automaattisesti seurata yhteystiedoissasi olevia henkilöitä. Käyttöönoton yhteydessä tai viimeistään ensimmäistä julkaisua tehdessä sovellus kysyy käyttöoikeutta laitteen kuviin ja videoihin sekä tallennustilaan, nämä käyttöoikeudet tulee myöntää, jotta sovelluksen käyttö onnistuu.

Voit lisätä ensimmäisen käyttökerran yhteydessä itsellesi profiilikuvan (tämän voi toki lisätä myöhemminkin).

Profiilikuvan lisääminen/muuttaminen

Kuva voidaan tuoda suoraan Facebookista (jos haluat linkittää Facebook ja Instagram -tilisi), ottaa se laitteen kameralla lisäyshetkellä tai valita kuvagalleriasta (”Valitse kirjastosta”-kohta).

Voit muokata myös profiilisi nimeä ja käyttäjänimeäsi (käyttäjänimellä voit halutessasi kirjautua palveluun). Lisäksi voit halutessasi lisätä elämäkertaasi (Bio) tietoa itsestäsi tms. tai lisätä omiin tietoihisi verkkosivustosi osoitteen.

Kun olet lisännyt edellä mainitut tiedot (haluamassasi laajuudessa) on käyttäjätilisi periaatteessa valmis. Tässä kohden voit miettiä valmiiksi haluatko pitää profiilisi yksityisenä vai julkisena (tätä asetusta voi muuttaa jälkeenpäin).

Profiilin tietojen muokkaus Instagram-sovelluksessa

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published.